Anneke Velderman is 52 jaar  is geboren in Apeldoorn en woont nu in Eindhoven

De basis voor het schilderen is ontstaan door de opleidingen die ik heb gevolgd MBO en HBO Culturele Maatschappelijke Vorming(MikojelNijmegen).

Wat ik  uitgeoefend heb in het beroep Jongerenwerk Coördinator(Apeldoorn/Utrecht)
Daarnaast heb ik  in 2005 een korte Filmopleiding gevolgd in Hilversum.
 
Een rode lijn in mijn leven is creativiteit. Het werk wat ik heb gedaan maar ook het maken van schilderijen of de spekstenen. Door verschillende disciplines te gebruiken ben ik in staat om mijn belevingswereld om te zetten in kleuren en beelden die allemaal een eigen verhaal vertellen. In de gedictbundel  Er zij kleur  heb ik schilderijen en gedichten samen gebracht tot een kleurrijke gedichtenbundel in 2007. 
 
Schilderen heeft mijn voorkeur om mijn belevingswereld te laten zien om te groeien en veel meer te leren over de vele mogelijkheden die er allemaal zijn met de verschillende soorten verf.
 
 Op dit moment ben ik bezig met veel nieuwe technieken en werken met diverse  soorten verf  en structuren. Ik gebruik daarvoor eigen Foto's die ik maak maar daar wijk ik ook weer van af . Ik begin met kleine werkjes om de tinten en ook de technieken te ontdekken en dan op een groter doek ook daar weer mee te expirimenteren. 
 
De laatste 2 jaar komt mijn creativiteit vooral voor uit rust zodat de werken diepte krijgen en 1 van de technieken die daar goed bij past is laagje over laagje verf met een klein paletmes. Dat worden heel veel laagjes voor een mooi effect.
 
Mijn inspiratie haal ik uit de natuur waar ik regelmatig te vinden ben met mijn lieve hond Suraj. Vooral mijn alledaagse wandelingen. De stilte is het moment waarin nieuwe creaties ontstaan. Waarin prachtige foto's gemaakt kunnen worden die ik gebruik.